Ytbehandling och skötsel

Lack

Vi använder miljövänlig och vattenburen lack vilket ger en slittålig intakt yta som håller sig lika vacker år efter år. Våra standardfärger är vitbets, gräddvit, kritvit, grå, 1700-grå och svartbets. Den lackade ytan rengörs med milt handdiskmedel utspätt med vatten på en fuktig trasa. Torka snarast upp spill av pigmentstarka vätskor, som kaffe, vin mm.

Olja

Trärena ytor oljas, vilket ger ett varmt och mjukt intryck med hög träkänsla. En oljad möbel måste underhållas och oljning bör ske så snart ytan känns torr. En bordsskiva bör oljas ett par gånger första halvåret och sedan en eller två gånger om året för att hålla ytan mättad och undvika sprickbildning.

Massivt trä

Placera ej möblerna där det är kraftiga fukt- och värmeväxlingar. Använd underlägg för formar och grytor. Torka direkt upp spilld vätska. Om iläggsskivan förvaras i till exempel en garderob kommer de att ha olika färg och storlek mot bordet som stått framme.

Tyger

Tyget Medevi som ingår i 1700-Colllection finns i blå/vit, liten och stor ruta.

För stolsitsar har vi många slitstarka tyger med höga Martindale, märkta med Oekotex, standard 100. Ta kontakt för hjälp med val och tygprov. Tyger kan också sändas in till oss.