Om oss

Alltid aktuell

Med avstamp i norrländsk träindustri sedan tre generationer kombinerar Allinwood dåtid och nutid i våra designmöbler. Resultatet blir vår egen stil som kännetecknas av "Alltid aktuell". Våra produkter bygger ofta på gamla goda idéer som vi återanvänder, uppdaterar och omsätter på ett modernt och hållbart sätt.
Erfarenheterna har lärt oss att en vacker produkt uppstår ur det funktionella, enkla och rena.

Vår historia

Efter hemkomst från Bryssel 1992 grundade Annika Marklund Allinwood, ett bolag som hon äger och driver än idag. Första möbelserien fick namnet Tuvan, efter den by där familjen renoverade en orörd Västerbottensgård från 1840.

Idén med Allinwood var drivet av Annikas passion för form och färg, påhejat av regionens strävan att öka förädlingsgraden av den lokala trävaran. Där och då föddes samarbeten som fortfarande är aktuella.

Under ett tiotal år var Allinwood delägare av Noas Snickeri i Tibro där produktion mot offentlig miljö är den huvudsakliga inriktningen. Bolagen samarbetar fortsatt inom offentlig miljö.

År 2000 mottog Annika Marklund ”Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj i guld för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv”.Hållbarhet

Våra möbler tillverkas hantverksmässigt i massivt trä av svenska snickerier. Äkta skönhet och hållbarhet finns som en självklarhet i vårt DNA.

Med återvinningsbara material, vattenbaserade färger samt ansvarsfulla transporter verkar vi för det bästa för vår gemensamma miljö.

Allinwoood strävar efter att arbeta enligt Möbelfaktas rekommendationer avseende kvalitet, miljö och socialt ansvar.

 

Produkter

Allinwood erbjuder kundanpassade möbler och inredningar i samarbete med arkitekter, inredare och övriga beställare inom hotell, restaurang, kursgårdar och seniorboenden.
Allinwood tillverkar idag fortsatt de egna kollektionerna Ledigt Liv, Tuvan, Change, 1700-collection och Gustavian.
Våra produkter är till för att brukas och älskas länge.